Onderzoek en droneinspectie naar Flora en Fauna voor de Gemeente Amstelveen

August 4, 2023
 / 
Duurzaamheid

De gemeente Amstelveen staat bekend om zijn weelderige natuur en prachtige parken. Het behoud van de lokale flora en fauna is voor de gemeente van groot belang. In een opmerkelijk project heeft Drone Rebels, een vooraanstaand droneservicebedrijf, samengewerkt met de gemeente om de impact van verschillende maai- en onderhoudstechnieken op de ontwikkeling van de flora te meten.

Over Drone Rebels

Drone Rebels is een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van geavanceerde drone-oplossingen voor diverse sectoren, waaronder constructie, infrastructuur en milieu. Het bedrijf excelleert in het gebruik van drones voor gegevensverzameling en -analyse, en biedt daarmee waardevolle inzichten aan klanten.

Het Project

In samenwerking met de gemeente Amstelveen heeft Drone Rebels een project uitgevoerd gericht op het monitoren van de ontwikkeling van lokale flora in verschillende groene gebieden. Het hoofddoel was om te onderzoeken hoe de maaimethoden van het gemeentepersoneel de groei en het behoud van plantensoorten en insecten beïnvloeden.

Projectdoelen:

Verzamelen van Data: Drone Rebels heeft drones met speciale camera's ingezet om gedetailleerde luchtfoto's van de groene gebieden te maken.

Vergelijken van Maaimethoden: Er zijn verschillende groene zones geïdentificeerd waar diverse maaimethoden werden toegepast, inclusief variaties in maaihoogte, frequentie en timing.

Data-analyse: Na het verzamelen van de data heeft de gemeente uitgebreide analyses uitgevoerd om veranderingen in de flora-ontwikkeling te bestuderen en te begrijpen hoe deze correleren met de toegepaste maaimethoden.

Resultaten en Impact

Het project heeft waardevolle inzichten opgeleverd voor duurzaam beheer van de groene ruimtes in Amstelveen. Het uiteindelijke doel is om een balans te herstellen in de lokale fauna en flora, zodat deze ook in de toekomst kan blijven gedijen.

Drone Rebels heeft gedemonstreerd hoe geavanceerde dronetechnologieën kunnen bijdragen aan belangrijk milieuvriendelijk onderzoek. Het bedrijf zet zich voortdurend in voor innovatie en samenwerking met als doel een positieve impact te hebben op de gemeenschap en het milieu.

De samenwerking tussen Drone Rebels en de gemeente Amstelveen onderstreept het belang van moderne technologieën en deskundigheid in het behoud van de natuur en het bevorderen van een duurzame toekomst.